Skip to main content

PRIKBORD

IN HET KORT

Steun sportende ondernemers

Meer dan 10 teams van bedrijven nemen D.V. 1 oktober deel aan Sport for Others 2022. Dit jaar vindt ons sportieve sponsor-evenement plaats in het prachtige, glooiende Limburg. Wandelen, hardlopen, fietsen: het kan allemaal. Er zijn weer mooie parcoursen uitgezet, en vanwege de heuvels biedt het genoeg uitdaging voor allerlei soorten sporters. Help de teams om hun streefbedrag te halen en draag bij aan schoon drinkwater in Shalla!

Nieuw project: Fonio in Tsjaad

Op het platteland in Tsjaad is fonio geen luxeproduct, maar basisvoedsel. Woord en Daad wil, samen met partners, boerinnen ondersteunen. Door training vergroten zij hun opbrengst en stimuleren we klimaatweerbaarheid. Ook draagt fonio bij aan de voedselzekerheid van de bevolking.

Het project is in ontwikkeling. We zijn in gesprek met partners in Tsjaad en we zoeken Nederlandse partners die willen investeren in het project.

Interesse in dit project?
Mail: [email protected]

Mais en Soja: win-win-win?

Mais en soja, levert die combinatie winst op voor de boer? In Burkina Faso onderzoeken we die vraag op drie demovelden. Dat doen we samen met een lokaal onderzoeksinstituut. We onderzoeken onder andere of de combinatie van deze twee gewassen op hetzelfde perceel de opbrengst van beide gewassen stimuleert. Als de resultaten positief zijn, gebruiken we die nieuwe kennis om de maisboeren in Burkina Faso te ondersteunen. Met Fair Maize ondersteunen we maisboeren om hun opbrengst te optimaliseren.

Close Menu

 

Daadkracht Online is gecreëerd in BladenMakers’ InZine.

COLOFON

Daadkracht is een uitgave van Stichting Woord en Daad voor betrokken ondernemers.

Redactie: Marlies Moret (hoofdredacteur), Rudolf Mulderij (eindredactie), Linda Poot, Jesse Westerbeke, Hannah Neele

Ontwerp en realisatie: BladenMakers.nl

Uitgave Stichting Woord en Daad, Postbus 560, 4200 AN Gorinchem, 0183-611800, IBAN: NL64RABO0385487088

Email: [email protected]