Skip to main content

COLUMN

Stille rampen

Drie jaar droogte door uitblijvende regen in Madagaskar, 54 graden zorgt voor droogte in Tsjaad, ergste droogte van afgelopen 40 jaar in Ethiopië. Drie situaties waar je weinig tot niets van hoort, ziet of merkt. Ik noem het ‘stille rampen’. Toch zijn de gevolgen voor miljoenen mensen, denk aan hun voedselzekerheid, dagelijks merkbaar.

Huizencrisis, coronacrisis, inflatie. Drie woorden die in ons land bijna alle aandacht vragen in het dagelijkse nieuws. Misschien ook wel logisch omdat we er middenin zitten of zaten. Maar lukt het ons over de actualiteiten heen te kijken naar de ‘stille rampen’?
De (soms) extreme klimatologische omstandigheden zorgen voor uitdagingen, maar bieden evengoed kansen. Samen met onze partners zoeken we dan ook naar aangepaste oplossingen, zoals het verbouwen van gewassen die meer droogte-resistent zijn of manieren van landbouw die een bodemherstellend effect hebben.

Het is verbazingwekkend wat er allemaal mogelijk is als we met de schepping omgaan zoals die bedoeld is. Wij nodigen u uit om hieraan mee te werken en gaan graag met u in gesprek!

Arjen Bulk
Sr. Accountmanager Bedrijven, Vermogensfondsen & Investeerders
[email protected]
06-3045 3160

Close Menu

 

Daadkracht Online is gecreëerd in BladenMakers’ InZine.

COLOFON

Daadkracht is een uitgave van Stichting Woord en Daad voor betrokken ondernemers.

Redactie: Marlies Moret (hoofdredacteur), Rudolf Mulderij (eindredactie), Linda Poot, Jesse Westerbeke, Hannah Neele

Ontwerp en realisatie: BladenMakers.nl

Uitgave Stichting Woord en Daad, Postbus 560, 4200 AN Gorinchem, 0183-611800, IBAN: NL64RABO0385487088

Email: [email protected]